Nyitvatartás 

december 26   Zárva

december 27     10:00-19:00

Kérdése van? Hívjon minket! +36 1 302 3718

White chuño
White chuño
1 490 Ft

White chuño

Tunta- azaz andoki szárított krumpli.

Az Andok egyedi klímájának köszönhetően a nyers krumplit heteken keresztül éjszaka fagyasztják és nappal szárítják. A végeredmény egy  szárított fehér krumplifajta, amit számos ételhez fel lehet használni.
A krumpli  éveken keresztül eláll és eközben megőrzi a benne lévő tápanyagot. Az Andokban ez nagyon fontos, hiszen a termés nem minden évben egyforma, így az inségesebb időkben volt táplálék forrásuk az Inkáknak.
Miért olyan fontos a tunta?- hiszen magas szénhidrát és ásványi anyag tartalma miatt fontos tápláléknak számít mai napig az Andokban.

A mai forradalmi étrendek egyre kevesebb szénhidrát fogyasztására buzdítanak, de nagyon fontos az is, hogy a szénhidrát mennyire van feldolgozva, finomítva.

 

A régészek által feltárt településeken mai napig találnak ezzel a tartósítási eljárással megmaradt krumpli és kukoricafajtákat. 

 

Felhasználás: 

A krumplit főzik levesekbe, pörköltekhez vagy tradicionális andoki ételekhez.

Elkészítés előtt fontos legalább 1 ájszakán át áztatni. 

1 490 Ft
Info
Article No.
CHB004
Weight
250 g/pcs